sábado, 20 de noviembre de 2010

Vistooooo. El vídeo, vull dir.

Bé, doncs ja hem vist el vídeo a classe. Han sigut necessàries dues sessions i en general ha anat bé.
Ja dic que el vídeo només dura 62 minuts però hem anat parant constantment per fer aclariments i per respondre preguntes.

Els ha semblat del tot increïble que els arqueòlegs puguin reconstruir tot el que reconstrueixen i que sàpiguen tot el que saben sobre les restes que hi ha a sota del mercat del Born. Crec que, per molt que haguem treballat què és una font històrica, molts d'ells continuen pensant que si ells volguessin enterrarien una pedra i després podrien fer creure que és una resta arqueològica.

Crec que sí que ha quedat molt clar què va ser la Guerra de Successió i com va afectar la vida (i també l'urbanisme, és clar) de Barcelona, el paper d'Anglaterra en tot això crec que també els queda molt clar. Hem aclarit l'orígen dels borbons a Espanya i el contingut del Decret de Nova Planta: la supressió de la Generalitat els ha impressionat bastant.

M'han demanat de fer una sortida al mercat del Born. I estaven tan emocionats que al final de la classe hem buscat l'ubicació al google maps i han posat el senyoret aquell groc per veure la façana de l'edifici.
Fa goig quan s'emocionen amb aquestes coses!

No hay comentarios:

Publicar un comentario