lunes, 13 de febrero de 2012

Catalunya perd població

A la Geografia de 2n de batxillerat els continguts són canviants. No tots, és clar, però avui ens centrarem en la demografia, ja sabeu: gent que neix, gent que mor, gent que es mou... és un no parar. Jo sempre dic que, tant en aquests continguts, com en els de la Unió Europea, el Mercat global, etc. la premsa de cada dia és una gran font de coneixements, però ha de ser premsa seriosa i hem de contrastar-la, si no, no val. Sempre els dic als alumnes que per aprovar aquesta assignatura s'ha de tenir cert interès per llegir el diari i veure les notícies, després quan parlem de l'energia nuclear elles em parlen de Los Simpson i jo em poso dels nervis.

Cada cop que trobo alguna notícia interessant faig referència a classe (tot i que no sigui el tema que estem treballant actualment) i de vegades, treballem el contrast de notícies.

El 7 de febrer El País publicava Cataluña pierde población por primera vez desde la Guerra Civil por la crisis, després de llegir la notícia i comentar la gràfica que l'acompanya el que fem és visitar la pàgina de l'institut d'estadística de catalunya i buscar la informació que ha permès a la periodista afirmar això.



En la pàgina de l'Idescat és fàcil perdre's, de manera podem trigar una estona en trobar la informació. Això sí, mica en mica aprendre'm a moure'ns per aquesta pàgina que ens ha servir, moltes vegades, per contrastar informació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario