jueves, 2 de febrero de 2012

Siberiana2012

Doncs sí, és el tema del dia. I a més és una oportunitat única de treballar amb els alumnes de primer cicle i de 3r d'ESO sobre el tema de les borrasques, la neu, la meteorologia. Cadascú allà on arribi. Fins i tot fan ganes de fer una jornada especial amb el de 4rt i saltar-se una mica el programa per repassar allò que vam parlar el curs passat.

Després de repassar què és la neu amb , per exemple, aquesta entrada a la wikipedia, avui podem treballar a base de notícies reals, fins i tot a base de llegir allò que va reportant certa gent a les xarxes socials (twitter amb #siberiana2012) es pot convertir en una bona font per saber en temps real per on es comença a presentar la neu i anar marcant els llocs en un mapa de Catalunya.

Podem intentar donar resposta  a preguntes com, per què els flocs de neu tenen la forma que tenen? Per què no acostuma a nevar a Barcelona però avui sí ho farà? I si volem comparar sempre podem llegir l'article al Sàpiens del Genís Barnosell sobre el 1956: l'any del fred.

Ah! i no us oblideu que a més avui és el dia de la marmota (podeu seguir-lo en streaming)  i la Candelera! i ja sabeu Si la Candelera plora, l´hivern és fora; si la Candelera riu, l´hivern reviu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario