viernes, 24 de febrero de 2012

Patrimònia'm

I parlant de Patrimoni a l'escola aprofito per parlar d'un projecte que es fa a Ciutat Vella (a Barcelona) des de fa uns anys. El projecte Patrimònia'm.
És una col·laboració entre diferents centres de primària i secundària del districte i el Museu d'Història de Barcelona, i està adreçada a l'alumnat de cicle superior d'educació primària i al de primer cicle d'educació secundària.
Fotografia extreta del blog de l'Escola Rubén Darío

El museu deixa der ser així un lloc on anar, visitar i tornar cap l'escola, i la clase de coneixement del medi o ciències socials pot sortir al carrer i prendre el camí de la investigació.  Els alumnes poden aprendre què és l'arqueologia, quines són les fonts històriques, quin és el procés d'investigació i apliquen tot això al coneixement del seu entorn.  Força interesant.
Aquí teniu un article que explica el projecte Patrimònia'm i l'experiència de l'Escola Baixeras. També podeu consultar un exemple d'activitat que fan els alumnes de l'Escola Collaso i Gil de 5è. També es pot consultar el blog que van fer els alumnes de l'escola Parc de la Ciutadella sobre la seva experiència durant el curs 2008-2009.

No hay comentarios:

Publicar un comentario